Duurzaamheid Topgeschenken.nl

Elke dag een stukje groener

Al jaren zetten wij ons samen met onze partners, bloemisten en kwekers in om de bloemen en geschenken die jij via Topgeschenken.nl geeft duurzamer te maken. Zo zijn er steeds meer bloemisten die werken volgens de groene principes van Green Florist en zijn al onze premium A bloemisten per 1 januari 2024 Green Florist gecertificeerd. Een andere belangrijke stap die we zetten, is dat we steeds meer de directe samenwerking met onze kwekers opzoeken. Zo weten wij de exacte herkomst van steeds meer bloemen en hoe duurzaam onze kwekers zijn. Door rechtstreeks met kwekers te werken, maken we de keten niet alleen inzichtelijker, ook scheelt het veel logistieke omwegen. Minder kilometers, dus minder vervuiling. Daarnaast verduurzamen we onze materialen, bijvoorbeeld door volledig recyclebare verpakkingen te ontwikkelen. Onze waterdichte kartonnen tassen met papieren koortjes kunnen tegenwoordig dus gewoon bij het oud papier en de zakjes van ons snijbloemenvoedsel kunnen in de compostbak.

Download Milieubarometer rapport 2022 van Topgeschenken

Duurzame cadeaus

Bestel een duurzaam cadeau voor zakenrelaties of collega's. Duurzaamheid is natuurlijk een hot item op veel gebieden, waardoor het geven van duurzame cadeaus ook een zeer verantwoorde keuze is. Zeker wanneer je met jouw bedrijf duurzaamheid stimuleert en dit graag wilt uitdragen. Bij Topgeschenken.nl heb je een ruime keuze aan verschillende duurzame cadeaus. Je vindt hier altijd het meest geschikte cadeau, voor zowel een zakenrelatie als een medewerker. Kies uit een ruim aanbod aan duurzame cadeaus Bij Topgeschenken.nl vind je een ruim aanbod aan duurzame cadeaus.

De leukste duurzame cadeautips

Ben je op zoek naar duurzame cadeautips, omdat je een verantwoord cadeau wilt geven aan een zakenrelatie of collega? Heb je wel eens gedacht aan een duurzaam kerstcadeau? Origineel en milieubewust! Bij Topgeschenken.nl is er voor ieder wat wils. 

Bekijk onze rubriek duurzamere geschenken

Onze bloemisten

Onze bloemisten zijn het visitekaartje van ons bedrijf en wij zijn dan ook ontzettend trots op hoe zij zich iedere dag inzetten om de mooiste boeketten samen te stellen. En dat doen ze ook nog eens op een manier die positief bijdraagt aan duurzaamheid. Zo zijn de meesten ‘Green Florist’ gecertificeerd. Dit keurmerk laat zien dat de bloemist op duurzame wijze haar of zijn bedrijf runt en vertelt waar en hoe de bloemen geteeld zijn. Wil je hier meer over weten, bekijk dan de website van Green Florist.

Green Florist

Ook werken wij zo veel mogelijk samen met regionale bloemisten. Dit zijn zelfstandige ondernemers die met passie jouw Topbloemen.nl boeket samenstellen en bezorgen. Ben je benieuwd naar de gezichten achter onze boeketten? Lees dan het interview met Freek. 

Interview met bloemist Freek

Onze kwekers

Waar zouden we zijn zonder onze kwekers? Stuk voor stuk zijn het harde werkers met een grote passie voor hun bedrijf. En slim zijn ze, dat ook. Al noemen ze zichzelf ‘gewoon boeren wijs’. Zo maken ze gretig gebruik van innovaties waarmee ze op steeds duurzamere wijze sterkere bloemen kweken. Zeg je robotisering, automatisering, data-analyse en procesoptimalisatie, dan zeg je onze bloemenkwekers. Leuke mensen! Echt. We stellen ze graag aan je voor! Lees hier het interview met onze kweker LG Flowers.

Interview met kweker LG Flowers

Onze producten

We vinden het heel fijn dat steeds meer mensen kiezen voor duurzame producten. Zowel om te ontwikkelen als om af te nemen. Op deze manier maken we met elkaar de wereld een beetje beter.

Ook wij zitten niet stil. Zo lanceren we in juli 2023 een 100% Hollands boekettenlijn die bestaat uit alleen in Nederland geteelde bloemen, hebben we onze waterdichte kartonnen tassen volledig recyclebaar gemaakt en verduurzamen we stap voor stap ons assortiment. Ben je benieuwd naar onze duurzamere producten? Bekijk snel ons duurzamer assortiment als je benieuwd bent. Mis je wat? We staan altijd open voor suggesties om ons assortiment aan te passen. Je kunt ons bereiken via de klantenservice pagina.

Duurzamer assortiment

 

Wist je trouwens dat je met jouw keuze voor een boeket ook een goed doel kunt steunen? In het goede doelen boeket overzicht 2023 vind je alle informatie over hoe wij goede doelen steunen.

Goede doelen boeket overzicht 2023

 

Bezorgen en verpakken

Iedere dag werken wij aan een duurzamere bedrijfsvoering. Ook als het gaat om onze verpakkingen en transport. Zo hebben wij als doel gesteld dat in 2025 minimaal 50% van al ons wegvervoer elektrisch is. En met dagelijks meer dan honderd busjes op de weg, maakt dat een groot verschil.

Tot slot streven wij ernaar om in 2024 al onze bijproducten te hebben vervangen door een duurzamer alternatief. Boeket bijstekers, chocolade, plantenpotten, knuffelberen… Ons Category Management is er druk mee bezig.