Duurzame ideeën voor jouw bedrijf: geef een duurzaam presentje!

Duurzaamheid, verduurzamen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, je kunt er niet meer omheen. We leven in een wereld waarin verduurzaming belangrijker is dan ooit. Je kunt natuurlijk grote aanpassingen doen binnen je organisatie, maar ook kleine veranderingen zorgen voor een grote impact. Ze zeggen niet voor niets: alle kleine beetje helpen. Een duurzaam presentje is daarom een goed begin.

Wat is duurzaam?

Duurzaamheid is niets anders dan het zorgen voor evenwicht tussen mens (people), milieu (planet) en economie (profit) om de aarde niet uit te putten. Vanuit de politiek wordt veel gedaan rondom dit onderwerp. Ook steeds meer bedrijven dragen hieraan bij. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat vaak op de agenda. Het kan zelfs zorgen voor een onderscheidende factor ten opzichte van concurrenten. De algemene boodschap is dat de drie p’s in balans moeten zijn. Wanneer dit het geval is, ben je goed op weg naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hoe kan ik verduurzamen?

Veel grote manieren om te verduurzamen zijn wel bekend. Denk aan zonnepanelen, elektrisch rijden en windenergie. Maar er zijn ook genoeg kleine aanpassingen die je kunt doen als werkgever. We sommen er een aantal voor je op:

  • Snelle oplossingen: afval scheiden, verlichting uit op plekken waar niemand is en afschaffen van papieren bekers;
  • Neem je leveranciers onder de loep. Zijn zij eigenlijk wel duurzaam?
  • Neem je eigen inkoopproces onder de loep. Niet alleen de prijzen, maar ook wat voor effect jouw inkopen hebben op de maatschappij, mens en het milieu.

Duurzame cadeaus

Als werkgever wil je je werknemers ook weleens verrassen met een leuk geschenk. Hoe mooi is het als deze geschenken ook duurzaam zijn. Bij Topgeschenken.nl hebben wij een heel duurzaam assortiment met mooie producten.

Waterflessen

Jaarlijks worden in Nederland zo’n 900 miljoen plastic flessen verkocht met een inhoud van minder dan een liter. Ongeveer 100 miljoen hiervan belanden in de natuur. En wist je dat het wel 450 jaar duurt voordat één plastic flesje is verwerkt door de natuur? Dat is natuurlijk een hele lange tijd. Een hele simpele oplossing voor dit overmatige plasticgebruik is het gebruiken van een herbruikbare waterfles.  

Uitwisbare notitieboeken

In Europa gebruiken we zo’n 160 kilo papier per jaar. Denk jij dat jij daar overheen zit? Of misschien niet eens bij in de buurt komt? In sommige aspecten van het dagelijkse leven ontkom je er niet aan om papier te gebruiken. Een enorme uitkomst is dan het gebruik van een uitwisbare notitieboekje. To do lijstjes wegvegen als je alles hebt afgevinkt en hele pagina’s uitvegen als je de notities niet meer nodig hebt. Zeg maar dag tegen eindeloze post-it’s en notitieboekjes.

Duurzamere bloemen

Onze producten

Bloemen zijn altijd leuk om te geven of te krijgen, maar helaas worden veel bloemen niet duurzaam gekweekt. Bij ons streven we naar zo duurzaam mogelijke boeketten. Hiervoor is vanuit ons moederbedrijf het Green Florist keurmerk ontstaan. Het is het enige keurmerk dat de duurzaamheid van samengestelde boeketten in de bloemensector traceerbaar maakt.

Kwekers

Doordat Topbloemen.nl steeds meer rechtstreeks met kwekers werkt, wordt de keten inzichtelijk gemaakt. We weten daarmee waar onze bloemen vandaan komen en we houden de keten kort. Minder kilometers en dus minder vervuiling.

Verpakking

Ook de materialen worden verduurzaamd. Zo heeft Topbloemen.nl volledig recyclebare verpakkingen ontwikkelt. De waterdichte bloementassen met papieren koortjes kunnen bij het oud papier en het zakje snijbloemenvoedsel kan regelrecht de compostbak in.

Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan onze duurzaamheidspagina op Topbloemen.nl. Wil jij een mooi boeket met duurzame bloemen cadeau geven? Neem dan eens een kijkje binnen ons duurzame bloemen assortiment.