Onze tips om je tulpen mooi te houden

De tulp drinkt meer water dan andere snijbloemen. Misschien ken je het wel, de tulp slurpt water en groeit door in de vaas waardoor hij topzwaar wordt en gaat hangen of knakt. Hoe voorkom je dat? Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

1. Zet de tulpen op koud water in plaats van lauw-warm water. Koud water remt namelijk de groei van de bloem. 

2. Geef ze een klein laagje water in plaats van een volle vaas en schenk bij indien noodzakelijk.

3. Snijd recht af in plaats van schuin. In een bloemstengel zitten kanaaltjes die water opnemen. Des te groter het gesneden oppervlak (schuin) des te meer kanaaltjes water kunnen opnemen. Bij de tulp is recht afsnijden handiger, zodat ze niet te veel water slurpen.

4. Combineer de tulp niet met de narcis. De narcis scheidt een slijm af waar de tulp niet tegen kan. De kanaaltjes van de tulp verstoppen en zonder water zal de tulp niet lang leven.

5. Zet voordat je de tulpen uit de verpakking haalt, ze (afgesneden) in water. De tulpen zuigen zich dan vol met water terwijl ze nog rechtop in de verpakking staan. Verwijder de verpakking na ongeveer een half uurtje.

6. Zorg ervoor dat de tulpen niet in de zon of te dicht bij de verwarming staan. De tulp is een bloem uit het koude seizoen. Van warmte houdt hij niet.

7. Ook van fruit worden tulpen niet blij. Fruit produceert ethyleengas, dit zorgt ervoor dat je tulpen sneller "rijp" worden en gaan hangen. Bewaar je tulpen dus ook niet naast de fruitschaal.

8. Prik met een naald of speld een gaatje in de steel, net onder de kop. Als je dit doet voor je ze in een vaas zet, rem je de groei.

Nu ben je een échte professional op het gebied van tulpenverzorging. Probeer het eens met één van onze tulpenboeketten