Liefde op de werkvloer: mag dat?

Valentijnsdag ligt weer op de loer. Een dag waarop wordt stilgestaan bij de liefde en geluk. Dit kan ook voorkomen op de werkvloer, maar word je als werkgever daar ook gelukkig van? En wat kan je doen als dit niet zo is?
 

Liefde, iedereen heeft er recht op!

Liefde is een fundamenteel recht dat is vastgelegd in art. 8 EVRM en ook betrekking heeft op affectieve relaties op de werkvloer. Als werkgever heb je hier kort gezegd dus niets mee te maken. 
 

Er zijn uitzonderingen

Er zijn echter uitzonderingen op de regel. Het maakt namelijk wel een verschil wat de verhoudingen zijn tussen de twee liefdes. Zijn zij gelijkwaardig in functie en hebben ze op dagelijkse basis weinig met elkaar te maken, dan is er weinig aan de hand. 
 
Is één van de twee ondergeschikt aan de ander, dan kan een relatie leiden tot onprettige situaties. Als werkgever dien je alert te zijn op de verhoudingen binnen een afdeling of team. Er kunnen roddels ontstaan of andere collega’s kunnen het gevoel krijgen dat ze anders behandeld worden en hierdoor minder presteren. Het verplaatsen van één van de twee tortelduifjes naar een andere afdeling of team lost dit mogelijk op. 
 

Liefde maakt gelukkig

Over het algemeen maakt de liefde dus gelukkig, zo ook op de werkvloer. Als werkgever zie je graag gelukkige en tevreden werknemers die zich geliefd en gewaardeerd voelen. Wat denk je er dus zelf van om wat liefde te verspreiden? Verras je werknemers eens op deze mooie dag met een valentijnsgeschenk, als blijk van waardering. Bij Topgeschenken.nl  vind je een uitgebreid assortiment aan kleine attenties die je eenvoudig en snel bestelt. Voor ieder moment.